De GGD inspecteert tattoo en piercingstudio’s en bedrijven die permanent make-up, cosmetische tatoeages en oor- of neusgaatjes aanbrengen op naleving van de landelijke hygiënerichtlijnen. Zij geven adviezen over inrichting, apparatuur, werkwijzen en schoonmaak (onder andere steriliseren) en controleren de naleving van de gegeven adviezen.

De Keuringsdienst van Waren controleert of de tatoeage kleurstoffen die gebruikt worden voldoen aan het ‘Warenwetbesluit tatoeagekleurstoffen’.

Vergunning
Sinds 1 juni 2007 geldt het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen in Nederland. Dit houdt in dat iedereen die tatoeëert en piercet hygiënisch moet werken én een vergunning moet hebben. Een vergunning wordt alleen verleend als de tatoeëerder, piercer, juwelier of behandelaar zich houdt aan allerlei hygiëneregels. De plaatselijke GGD is degene die de vergunning verleent.
Leeftijdsgrens
Naast de hygiëneregels is het ook van belang dat kinderen onder de 16 jaar niet getatoeëerd worden zonder dat hun wettige vertegenwoordiger daarbij aanwezig is. Kinderen onder de 12 jaar mogen helemaal niet getatoeëerd of gepierced worden. 

Ook bij Tattoo Marty staat hygiëne voorop daarom hangt bij ons de vergunning van de GGD prominent in de shop.
Mocht je besluiten een tattoo te laten zetten let dan altijd op het GGD keurmerk of vraag erna bij uw tattooshop.

aaaaaaaaaaaaiii